Til sundhedspersoner

Hvis du ikke kan finde den information, du leder efter, bedes du kontakte os på info@circiuspharma.dk

Otovent® behandler sekretorisk otitis media SOM

Otovent bruges til at behandler undertryk i mellemøret (sekretorisk otitis media, SOM). Når Otovent anvendes, genereres der et positivt tryk i nasopharynx, som udligner trykket i mellemøret ved det eustatiske rør. Både den passive oppustningsfase og den aktive deflationsfase gør det muligt for det eustatiske rør at åbne. Omkring halvdelen af ​​alle tilfælde af undertryk i mellemøret vil normalt løses i løbet af en til tre måneder. Men fordi symptomer kan vare længe, ​​kan der være et ønske om at fremskynde processen. Otovent kan anvendes, hvis patienten ikke har en øreinfektion eller en øvre luftvejsinfektion. Undersøgelser viser, at Otovent kan udligne undertryk i mellemøret og derved forbedre hørelsen og lindre andre symptomer på sekretorisk otitis media.

Fire randomiserede kontrollerede forsøg, alle med børn, har vist, at brugen af ​​produktet forårsager betydelige forbedringer sammenlignet med standardbehandling i mellemørefunktionen; 1 af forsøgene rapporterede også en signifikant reduktion i behovet for indsættelse af dræn.

NICE Medtech Innovation Briefing, marts 2016

Otovent® til forebyggelse og lindring

Otovent er en klinisk dokumenteret behandling af SOM. Regulering af trykket i mellemøret er en kendt og vigtig mekanisme i behandlingen af ​​mellemørelidelser hos børn og voksne. Normalt udlignes undertrykket i mellemøret ved at synke eller gabe. Hvis mekanismerne til at regulere undertrykket ikke fungerer korrekt, vil der efter et par uger dannes væske, hvilket kan føre til høretab.

Almindelige spørgsmål

Er det ubehageligt at bruge Otovent?

Det kan tage et par gange at vænne sig til teknikken og til at føle sig godt tilpas ved at bruge Otovent. Det er en god idé, hvis en forælder er i stand til at prøve Otovent først og derefter fortælle barnet, hvordan man har det. Brugt korrekt vil brugeren høre lyde - klik eller knitren - inde i øret.

Hvem kan bruge Otovent?

Otovent kan anvendes fra 3 år og opefter.

Hvornår skal patienter begynde at bruge Otovent?

Så hurtigt som muligt efter diagnosen undertryk i mellemøret er lavet. Tidlig indsats giver de bedste resultater.

Min patient kan ikke puste Otovent-ballonen op.
Hvad skal jeg gøre?

Det kan tage et par gange at lære at bruge Otovent korrekt. Træk forsigtigt i ballonen før brug første gang. Dette kan gøre den lettere at puste ballonen op.

Mine patienter er bekymrede for, at Otovent kan beskadige deres øre.
Har de grund til at være bekymrede?

Otovent bør ikke anvendes, hvis du er forkølet, har akut mellemørebetændelse eller infektion i de øvre luftveje. Otovent har gennemgået omfattende tests og kliniske forsøg for at sikre, at produktet er sikkert.

Hvorfor er det vigtigt at behandle undertryk i ørerne?

Dels for at forbedre hørelsen, men også fordi længerevarende undertryk med væske i mellemøret kan give problemer med trommehinden i fremtiden.

Har Otovent bivirkninger?

Otovent er en sikker metode. I sjældne tilfælde kan der være forbigående bivirkninger såsom ørepine, hovedpine, svimmelhed eller næseblod.

Kan Otovent bruges, hvis du er forkølet?

Otovent bør ikke anvendes, hvis dit barn har en forkølelse, en øreinfektion eller en øvre luftvejsinfektion.

Kan Otovent bruges på et fly?

Otovent kan bruges til at udligne mellemøretrykket før og efter en flyvning. Den kan også bruges under flyvning, når der mærkes trykforskelle i ørerne.

Studier bag Otovent®

Otovent har gennemgået omfattende kliniske forsøg, og de kliniske data om Otovent er anført nedenfor. Resuméer af resultater af undersøgelser udført af Abigo Medical AB.

NICE

Perera R et al

Autoinflation for hearing loss associated with otitismedia with effusion. Cochrane Database of Systematic Reviews 2013, Issue 5. Art. No.: CD006285. DOI: 10.1002/ 14651858.CD006285. pub2

NICE

Williamson et al

Effect of nasal balloon autoinflation in children with otitis media with effusion in primary care: an open randomized controlled trial n=320. CMAJ 2015. DOI:10.1503 / cmaj.141608

NICE

Stangerup et al

Stangerup, S.E., Sederberg-Olsen, J., Balle, V. Autoinflation as a treatment of Secretory Otitis Media. Archives of Otolaryngology – Head and Neck Surgery, Vol 118, Feb 1992, 149-152.

NICE

Hanner et al

Non surgical treatment of otitis media with effusion. Indian Journal of Otology Vol.3, No.3 (Sept.97), 101-107

NICE

Blanshard et al

Conservative treatment of otitis media with effusion by autoinflation of the middle ear. Clin. Otolaryngol. 1993, 18, 188-192

NICE

Ercan et al

Long term effect of autoinflation in the treatment of otitis media with effusion.