Behandling af undertryk i
mellemøret med Otovent®

De fleste børn lider af undertryk i mellemøret på et tidspunkt i deres barndom. Undertryk i mellemøret har tendens til at udvikle sig efter en forkølelse eller en øreinfektion. 7 ud af 10 børn oplever mindst én gang at have undertryk i mellemøret, før de er fyldt 4 år. Drenge rammes oftere end piger.
Otovent kan hjælpe!

Hvad er undertryk i mellemøret?

Undertryk i mellemøret sker, når klar væske samler sig i mellemøret. Denne væske er ikke pus, og det er ikke et tegn på infektion. Væskeophobning skyldes normalt, at membranen i det eustakiske rør hæver, så den ikke kan åbne sig og udligne trykket. Dette skaber et undertryk, som kan få væske til at dannes og helt eller delvist fylde mellemøret, hvilket gør trommehinden mindre fleksibel. Hørelsen er nedsat, og lydbølgerne dæmpes. Det føles som om dine ører er blokerede.

Hvordan ved jeg, om mit barn har undertryk i mellemøret?

Når væske dannes i mellemøret, har trommehinden sværere ved at reagere. Dette kan forringe hørelsen, da det forhindrer lydbølger i at generere vibrationer i trommehinden. Symptomerne på undertryk i mellemøret er ofte afledt af dette.

  • Nedsat hørelse
  • Tale- og sprogproblemer
  • Balanceproblemer

Sådan bruger du Otovent®

Otovent er et produkt, der kan bruges af voksne og børn, der ikke selv kan udligne trykket. Otovent bør altid bruges sammen med en voksen. Hver ballon kan anvendes til 20 oppustninger.

Træk let i ballonen og pust i den inden brug første gang for at lette brugen.

Monter

Monter ballonen til næsestykkets flade ende. Hold den runde del af næsestykket tæt mod det ene næsebor. Brug en finger til at lukke for det andet næsebor.

Pust

Tag en dyb indånding, luk munden og blæs ballonen op indtil ballonen er på størrelse med en grapefrugt (10-12 cm). Når ballonen er pustet op, synkes der et par gange.

Gentag

Gentag processen med det andet næsebor. Behandlingen har virket, når du oplevet et ”klik” i øret.